Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جعفر حق‌پناه» تحلیلگر مسائل ترکیه در تشریح دلایل برگزاری انتخابات زودهنگام ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی و ریاست‌جمهوری در ترکیه دارای ابعاد داخلی و خارجی گوناگونی است اما ذکر چند نکته در مورد تصمیم غافلگیرانه اردوغان در این مهم به نظر می‌رسد؛ نخست اینکه وی دارای شخصیت غیرقابل پیش‌بینی است و برگزاری انتخابات زودهنگام تا حد زیادی به شخصی شدن اتخاذ تصمیم‌ها در نظام ترکیه توسط اردوغان برمی‌گردد؛ به عبارتی دیگر تمامی تصمیماتی که در ترکیه گرفته می‌شود قائل به اردوغان و حلقه کوچکی است که در اطراف او حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جهتی دیگر او برای برگزاری چنین انتخاباتی مانع چندان جدی در مقابل خود نمی‌بیند. چراکه در وضعیت فعلی نهادهای مدنی تضعیف شده و هزینه زیادی برای حزب حاکم در بر ندارد.

وی ادامه داد: در این بین هیچ مخالف جدی که بتواند با اردوغان و حزبش مقابله کند دیده نمی‌شود و اگر هم مخالفتی صورت بگیرد تاثیر زیادی بر اوضاع و احوال نخواهد داشت. دوم اینکه محیط سیاسی داخلی ترکیه باید مدنظر قرار بگیرد؛ به گونه‌ای که این محیط همچنان امنیتی است و اردوغان از این فضا برای تثبیت خود و حزبش استفاده می‌کند و برای حفظ این وضعیت چاره‌ای جز ادامه امنیتی بودن فضای ترکیه ندارد و شاهد هستیم که این روند همچنان ادامه دارد. جای تعجب است که چرا ترکیه در حدود دو سال در وضعیت اضطراری قرار دارد و ادامه این روند قطعاً به نفع حزب حاکم خواهد بود و به نوعی باید «آک‌پارتی» را برنده این موضوع بدانیم. اما در مقابل، کردها به عنوان سوژه اصلی این وضعیت بازنده میدان خواهند بود.

دلیل سوم به تاثیرپذیری سیاست داخلی از سیاست خارجی ترکیه مربوط می‌شود؛ مداخله‌جویی آنکارا در منطقه باعث شده تا تاثیرات زیادی در داخل خاک ترکیه پدیدار شود و برای ادامه این روند اردوغان به دنبال تک‌حزبی کردن فضای ترکیه است. باید توجه داشت که آنکارا در وضعیت فعلی از اقتصاد نسبتاً با ثبات و پایداری بهره می‌برد و همین موضوع رضایت شهروندان این کشور را جلب کرده که باعث می‌شود اردوغان بتواند برگزاری انتخابات زودهنگام را به صورت رسمی اعلام کند. چراکه مشخص نیست اگر انتخابات در سال ۲۰۱۹ برگزار می‌شد این وضعیت اقتصادی پابرجا می‌ماند یا خیر. لذا بخشی از این موضوع استفاده رئیس جمهوری ترکیه از اوضاع و احوال مناسب اقتصادی کشور برای برگزاری انتخابات زودهنگام است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مساله دیگر این است که اتحادیه اروپا اخیراً اعلام کرده که ترکیه در حال فاصله گرفتن عمیق از معیارهای اروپایی است و این نشان می‌دهد که اردوغان نیاز دارد تا فضای داخلی را کاملاً در دست خود بگیرد. باید توجه داشت که عملاً ائتلاف جدی میان احزاب دیگر ترکیه صورت نخواهد گرفت؛ به صورتی که در داخل این کشور احزاب کردی و بسیاری از طیف‌های سیاسی از تصمیم اخیر ناخشنود هستند اما اشخاصی مانند «کمال قلیچدار اوغلو»، رهبر حزب جمهوریخواه خلق و همچنین «مرال آکشنر» رهبر حزب ترکیه خوب اعلام کردند که در روند انتخابات حضور خواهند داشت اما این وضعیت می‌تواند مخاطراتی در سطح ملی و داخلی برای ترکیه به وجود بیاورد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اردوغان تا حد زیادی سیاست خارجی ترکیه را شخصی کرده و به دنبال آن است تا پس از انتخابات زودهنگام بتواند بر اساس ترکیب‌های فعلی وارد عرصه منطقه‌ای شود و یا حداقل این وضعیت را حفظ کند. به گونه‌ای که به نظر می‌رسد او علاقه دارد تا در منطقه به عنوان یک بازیگر فعال ایفای نقش کند که خاورمیانه عربی یکی از اهداف اصلی او به حساب می‌آید. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان حزب عدالت و توسعه کمال قلیچدار اوغلو انتخابات زودهنگام ۲۰۱۸ ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۳۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسراییل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسراییل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسراییل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسراییل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسراییل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسراییل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6096800

دیگر خبرها

  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه به توقف تجارت با اسرائیل تا زمان آتش بس دائمی غزه ادامه می‌دهد
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد