Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه در ۲۴ ژوئن، استانبول پر است از پوسترها و شعارهای انتخاباتی. کمتر جایی را می توان یافت که تصویری از یک کاندیدا، یا پرچمی از یک حزب نظرها را به خود جلب نکند. از فرودگاه بین المللی آتاتورک که وارد شهر می‌شوی، خیل عظیم  پرچم احزاب میدان‌ها را به تسخیر خود درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر عکس‌ها هم البته، لااقل در استانبول، از آنِ حزب عدالت و توسعه و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه است.

پس از عدالت و توسعه، این تبلیغات حزب «سعادت» است که دیوارها، بلیبوردها و میدان‌های اصلی شهر را به تسخیر خود درآورده است.

حزب جنبش ملی‌گرایی ترکیه که با حزب مطلوب اردوغان تشکیل ائتلاف داده است نیز سهمی مخصوص به خود در این کارناوال سیاسی دارد.

در میان مردم استانبول البته نشان چندانی از شور انتخاباتی به چشم نمی‌خورد، لااقل در ظاهر؛ اما در پس کافه‌های خیابانی و هوای مرطوب شهر نشانه‌های بسیاری از نارضایتی به چشم می‌خورد. از همه بیشتر این جوان‌ها هستند که به فضای فعلی انتقاد دارند و البته اقتصاد از مهمترین عوامل نگرانی است.

سقوط ارزش لیر در برابر دلار به نارضایتی‌ها دامن زده، به ویژه که دولت هیچ برنامه منسجمی برای این بحران ارائه نداد.

یک دانشجوی فناوری اطلاعات ترکیه با اشاره به شرایط اسف‌بار تحصیل در این کشور گفت که بسیاری از هم سن و سال‌های او حتی زبان انگلیسی نیز بلد نیستند و این خود نشان از ضعف نظام تحصیلی این کشور دارد.

او در ادامه گفت: «مردم از وضعیت فعلی به شدت ناراحت هستند، به خصوص نسل جوان. ما انتظار چندانی نداریم، فقط اینکه کمی در وضعیت فعلی گشایش حاصل شود، کفایت می‌کند.»

یک دانشجوی پزشکی با اشاره به برنامه‌های به قول او ناموفق دولت گفت: «برنامه‌های دولت دیگر کارآمد نیستند. باید خون تازه‌ای در رگ‌های سیاست کشور جاری شود.»

با وجود اینکه بسیاری از جوانان امیدهای دیگری دارند، اما هستند کسانی که نگاه مثبت‌تری به دولت اردوغان دارند، به ویژه در میان نسل قدیم. با این حال آن‌ها نیز از وضعیت نابسامان فرهنگی کشور شکایت می کنند.

یک زوج میانسال با اشاره به این معضل، از اینکه کمتر کسی در میان نامزدهای ریاست‌جمهوری وعده‌ای مشخص در این باره داده است، گفتند: «وضعیت فرهنگی مدام بدتر می‌شود، ولی گوش هیچ کس شنوا نیست.»

 

به زحمت بتوان مشخص کرد که در میان عامه مردم کدام حزب دست بالا را دارد، با این وجود نبود یک برنامه منسجم و ملموس، به خصوص در زمینه اقتصاد، شاید یگانه نقطه اشتراک تمام احزاب رقیب باشد.

با این وجود، به قول جوانی که در ظهر نمدار «اتوگار» استانبول به بنر تبلیغاتی حزب سعادت چشم دوخته بود: «باید امید داشت. همین امید است که ما را زنده نگاه داشته است.»

 

 

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۴۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند

رجب طیب اردوغان پس از مذاکره با رهبر مخالفان «اوزگور اوزل» امروز جمعه گفت که تصمیم دارد «روند نرم‌تری» را در سیاست ترکیه آغاز کند.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه برای اولین بار در هشت سال گذشته، میزبان رهبر حزب اپوزیسیون جمهوری خواه خلق (CHP) ترکیه بود.

به گزارش اسپوتنیکف اردوغان پیش از این گفته بود که انتظار دارد در مورد تصویب قانون اساسی جدید در این جلسه بحث شود.

اردوغان به خبرنگاران گفت: به آقای اوزل گفتم که من در اولین فرصت در دفتر آنها بازدیدشان را پس می‌دهم. ترکیه به این کار احتیاج دارد. من می‌خواهم با انجام این دیدار در اولین فرصت، روند نرم شدن سیاست را در ترکیه آغاز کنم.

رهبر ترکیه افزود: با بازدید اوزل، سیاست ترکیه وارد «دوره‌ای بسیار نرم‌تر» شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد
  • تصاویر حال خوب‌کُن، پس از بارش‌های اخیرِ تهران
  • فرار یاران محمدی از بحران با یک گل
  • پیروزی آدانا دمیراسپور با محمدی در استانبول
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • اعتراض هواداران میلان به سیاست باشگاه؛ در سن سیرو هیچ صدایی شنیده نخواهد شد
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • بازداشت ۲۱۰ نفر در اعتراضات «روز کارگر» در ترکیه