Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کان کمگیل» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در دانشگاه بیلگی استانبول است. وی تاکنون مقالات و آثار بسیاری را در حوزه سیاست خارجی و داخلی ترکیه و همچنین روابط بین‌الملل به رشته تحریر درآورده است.

کان کمگیل با اشاره به انتخابات زودهنگام ترکیه که اکنون در حال برگزاری است، به خبرنگار اعزامی ایلنا گفت: پیش از هر چیز، درخواست انتخابات زودهنگام از سوی «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهوری ترکیه، را می‌توان با وضعیت فعلی اقتصاد ترکیه توضیح داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد ترکیه مدت مدیدی است که به‌خاطر بدهی‌ها و سقوط ارزش لیر با مشکل مواجه شده است. تورم و رکود اقتصادی از دیگر مسائلی هستند که مردم را درگیر کرده‌اند. افزایش نرخ بهره هم نتوانسته کمکی به این قضیه بکند. این امر بدان معناست که چیزی نخواهد گذشت که اقتصاد در سراشیبی سقوط قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: اردوغان، با آگاهی از این امر، خواستار انتخابات زودهنگام شد تا از واکنش‌های آینده به این سقوط اقتصادی بکاهد و رای طبقه کارگر و مغازه‌داران را برای خود حفظ کند که به طور طبیعی به کسی نظر مثبت دارند که اوضاع آن‌ها را در وهله اول مدنظر داشته باشد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه بیلگی استانبول با اشاره به تاثیر خروجی انتخابات ترکیه بر وضعیت میدانی عملیات این کشور در سوریه گفت: در این زمینه تردیدهای بسیاری وجود دارد. اگر اردوغان در انتخابات پیروز شود و حزب ائتلافی‌اش بتواند اکثریت را در پارلمان به دست آورد، احتمال ادامه فعالیت‌های نظامی در سوریه وجود دارد. البته از چالش‌های ژئوپولیتیکی هم نباید گذشت که در مورد مکان‌هایی چون عفرین بسیار اهمیت دارد، به‌ویژه در رابطه با همکاری نیروهای آمریکا و فرانسه با نیروهای دموکراتیک سوریه که بیشترین تعداد کردهای یگان‌های مدافع خلق در آن قرار دارند.
وی گفت: به هر روی، اگر اردوغان پیروز شود، ترکیه همچنان روی به سمت روسیه خواهد داشت و از این کشور کمک خواهد گرفت. اگر احزاب مخالف بتوانند اکثریت پارلمان را از آن خود کنند و اینجه به ریاست‌جمهوری برسد، ترکیه همکاری بیشتری با شرکای اروپایی خود خواهد داشت. اما نباید از یاد برد که ائتلاف مخالفان دولت هم گرایش‌های ناسونالیستی دارند، البته بی‌تردید نه به حرارت حزب ائتلافی اردوغان. این امر بدان معناست که حتی اگر احزاب مخالف پیروز شوند هم احتمال ادامه عملیات نظامی در سوریه وجود دارد.

این نویسنده وتحلیل‌گر سیاسی با اشاره به وضعیت کردها به ویژه طرفداران «صلاح‌الدین دمیرتاش» رهبر حزب دموکراتیک خلق‌ها، در انتخابات گفت: کردهای ترکیه نگاهی منفی به اردوغان و حزب عدالت و توسعه دارند. آن‌ها پیشتر نیز در دهه ۱۹۹۰ در برابر هجمه‌های سیاسی قرار گرفته بودند. در این میان از میان رفتن قرارداد صلح سال ۲۰۱۵ هم باید در نظر گرفته شود. 

وی گفت: سیاست اردوغان بیشتر مبنی بر کنار زدن حزب دموکراتیک خلق و نگاه داشتن آرای‌شان زیر ۱۰ درصد است. زندانی کردن دمیرتاش، نیز بخشی از همین استراتژی است. با وجود تمام این کارها تردید ندارم که حزب دموکراتیک خلق حضوری قوی در پارلمان خواهد داشت.

کان کمگیل با اشاره به نتیجه این انتخابات بر روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا گفت: مذاکرات ترکیه و اتحادیه اروپا مدت‌هاست که متوقف شده است و تنها در سال ۲۰۱۶ و به‌خاطر بحران پناهجویان دوباره به‌طور موقت از سر گرفته شد. اگر انتقال قدرت صورت بگیرد، باید بگویم که احزاب مخالف بی‌تردید برای از سر گرفتن روابط تلاش خواهند کرد. اما اکنون در اروپا نیز شاهد موج نژادپرستی و بیگانه‌هراسی هستیم. باید دید چه پیش می‌آید و اروپا در صورت پیروزی احزاب مخالف چه واکنشی نشان می‌دهد.  

این نویسنده و استاد علوم سیاسی ترکیه با اشاره به سقوط ارزش لیر ترکیه در برابر دلار گفت: یکی از دلایل سقوط ارزش لیر، افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی در نتیجه تصمیم‌های اقتصادی بانک مرکزی آمریکا است و همچنین عملکرد ضعیف بازارهای ارزی نوظهور. اما چنین تحلیلی عملکرد ضعیف اقتصادی لیر ترکیه را از قلم می‌اندازد. این بحران نتیجه سوءمدیریت حزب عدالت و توسعه است که برای مدت زیادی به اعتبار ارزان موجود در بازارها تکیه داشت. اردوغان نتوانست بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ را که اروپا و آمریکا و ژاپن را درنوردید، مدیریت کند، آن هم زمانی که بازار پر شد از پول با بهره کم.

وی ادامه داد: باکسری حساب جاری و بدهی بخش خصوصی در بالاترین حد خود، ترکیه به طور فزاینده‌ای کار را برای بدهی‌های خدماتی و سرمایه‌گذاران سهام دشوار می‌کند که البته منجر به خروج سرمایه آن‌ها  از کشور می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۴۰۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها

رئیس جمهور ترکیه گفت:این کشور، توقف و افشای نسل‌کشی فلسطینی‌ها در غزه توسط رژیم صهیونیستی را در صدر اولویت های بین المللی اش قرار داده و با وجود فشارهای لابی جهانی صهیونیسم، از این موضع، دست برنخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری آناتولی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با انتقاد از تعامل غرب با نسل‌کشی فلسطینی‌ها در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: مدعیان حقوق بشر در سراسر جهان، فقط نظاره‌گر نسل کشی بیش از ۳۵ هزار فلسطینی از جمله ۱۵ هزار کودک در نوار غزه هستند.

رئیس جمهور ترکیه افزود: هیچکدام از سران کشورهای غربی، در مقابل صحنه‌های کشتار وحشیانه فلسطینی‌ها در غزه واکنشی نشان نداده‌اند و فقط تعداد کمی از افراد دارای ضمیر انسانی در این زمینه موضع‌گیری کرده‌اند و هیچ انسان غربی شجاعی خطاب به اسرائیل نگفته است که به کشتار و نسل کشی پایان دهید.

اردوغان تاکید کرد: ترکیه، توقف و افشای نسل کشی فلسطینی‌ها در غزه توسط رژیم صهیونیستی را در صدر اولویت‌های بین المللی‌اش قرار داده و با وجود فشارهای لابی جهانی صهیونیستی بر این موضع خود تأکید دارد.

رئیس جمهور ترکیه تصریح کرد: تروریسم نازی‌های جدید که براساس دشمنی با مسلمانان و ترک‌ها استوار است به سطحی رسیده است که زندگی، امنیت و دارایی شهروندان منطقه را تهدید می‌کند.

رجب طیب اردوغان تأکید کرد: حمایت برخی از کشورهای اروپایی از جریانات راست‌گرای افراطی، یک فاجعه واقعی و ننگ و آبروریزی برای دمکراسی‌های غربی است.

رئیس جمهور ترکیه همچنین گفت: ترکیه نه تنها به موضع‌گیری شجاعانه علیه اسلام ستیزی و بیگانه ستیزی پرداخته است، بلکه در جنگ غزه نیز که از هفت ماه پیش تاکنون ادامه دارد در این زمینه موضع‌گیری کرده است.

اردوغان افزود: ما همزمان با مخالفت‌مان با هرگونه اسلام ستیزی و نژاد پرستی فرهنگی، با هرگونه یهودی ستیزی نیز مخالف هستیم.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به تلاش‌ها برای جلوگیری از موضع‌گیری ترکیه گفت: به کسانی که اقدام به تخریب من و ترکیه می‌کنند اعلام می‌کنند هرگز نخواهند توانست با یهودی ستیز خواندن ترکیه، به اهدافشان دست یابند.

کد خبر 750138

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شوراهای شهر/حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند