Web Analytics Made Easy - Statcounter


با اینکه در شکست حزب جمهوریت خلق، هم کمال قلیچدار اوغلو رهبر این حزب و هم محرم اینجه نامزد حزب در انتخابات ریاست جمهوری مقصر اصلی هستند اما اینجه عزم خود را برای برکناری قلیچدار اوغلو و انتخاب خودش برای رهبری حزب جمهوریت خلق جزم کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل امتداد نیوز، حزب جمهوریت خلق ترکیه در انتخابات اخیر ترکیه، هم در انتخابات پارلمانی از حزب عدالت و توسعه و هم در انتخابات ریاست جمهوری از رجب طیب اردوغان شکست خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دور از شکست حزب جمهوریت خلق، همان اتفاقات شکست‌های ۱۶ سال اخیر تکرار شد. در شب پس از برگزاری انتخابات و با باز شدن صندوق‌های آرا، سکوت خاصی در هیئت رهبری حزب جمهوریت خلق حاکم شد و پس از اعلام نتایج اولیه از وجود بی‌عدالتی در نحوه برگزاری انتخابات صحبت شد و از فردای انتخابات بحث در مورد برگزاری مجمع فوق‌العاده حزب برای بررسی ناکامی و تغییر در کادر رهبری به اوج خود رسید. در انتخابات ۲۴ ژوئن همین فرآیند بدون هیچ کم و کاستی برای حزب جمهوریت خلق در حال تکرار است.

سکوت در برابر علت اصلی شکست

جالب اینجاست که مسئولان تشکیلات حزب جمهوریت خلق به صورت ریشه‌ای به علت‌های شکست خود در انتخابات نمی‌پردازند. در این دور از انتخابات علت اصلی شکست این حزب تشویق اعضای خود برای رأی دادن به حزب دموکراتیک خلق‌ها برای عبور از حدنصاب ۱۰ درصدی بود. حزب دموکراتیک خلق‌ها به عنوان شاخه سیاسی گروه تروریستی پ.ک.ک شناخته می‌شود و حتی در این دور از انتخابات آرای این حزب در مناطق کردنشین ترکیه کاهش یافته بود و به سبب حمایت حزب جمهوریت خلق و با افزایش آرای خود در غرب ترکیه توانستند به پارلمان ترکیه راه پیدا کنند.

حتی محرم اینجه نامزد حزب جمهوریت خلق با پیشنهاد سمت معاون ریاست جمهوری به صلاح‌الدین دمیرتاش رهبر سابق و زندانی حزب دموکراتیک خلق‌ها، پیروزی اردوغان در دور اول ریاست جمهوری را تضمین کرد. چراکه مردم ترکیه نسبت به پ.ک.ک و تشکیلات فتح‌الله گولن حساس هستند و به ادامه مبارزه با این گروه‌های تروریستی رأی دادند.

حتی به فاصله یک ماه مانده به انتخابات اردوغان و حزب عدالت و توسعه به شدت نگران نتیجه انتخابات بودند. چراکه نتایج نظرسنجی‌ها و استقبال از میتینگ‌های انتخاباتی انتظارات آن‌ها را برآورده نکرده بود. اما آن‌ها خیلی امیدوار بودند که بتوانند از اشتباهات اپوزیسیون نتیجه بگیرند و تمام دام‌های لازم برای اشتباه کردن اپوزیسیون پهن کرده بودند و همین اتفاق هم افتاد.

رهبران حزب جمهوریت خلق با وجود دانستن اشتباهات استراتژیک خود در انتخابات در این مورد سکوت می‌کنند. حتی مخالفان درون‌حزبی کمال قلیچدار اوغلو هم وارد موضوع حمایت از حزب دموکراتیک خلق‌ها نمی‌شوند. بنابراین دعواهای درون‌حزبی هیچ دردی از حزب جمهوریت خلق دوا نمی‌کند.

عدم احساس مسئولیت نمایندگان منتخب در مورد سرنوشت آینده حزب

آن دسته از نامزدهای حزب جمهوریت خلق که موفق به راهیابی به پارلمان ترکیه شده‌اند در حال خوشحالی و ژست سیاسی به همراه خانواده‌هایشان هستند و هیچ دغدغه‌ای در مورد آینده حزب جمهوریت خلق ندارند و خوشحال هستند که ۵ سال آینده سیاسی و اقتصادی خود را تضمین کرده‌اند و برای آن‌ها این موضوعات هیچ اهمیتی ندارد:

افزایش تورم و سود بانکی در ترکیه رکورد می‌شکند. تحولات جدیدی در سوریه در حال رخ دادن است. فشارهای غرب بر ترکیه در مورد قبرس افزایش یافته است. مبارزه با گروه تروریستی پ.ک.ک گسترش یافته است. عملیات پاک‌سازی تشکیلات فتح‌الله گولن در حال انجام است. ترامپ و پوتین در حال مذاکره و رایزنی هستند. اختلافات ناتو با ترکیه افزایش یافته است. تحولات جدیدی در آمریکای جنوبی در حال رخ دادن است …

بحران جمع‌آوری امضا برای برگزاری مجمع فوق‌العاده حزب

در حزب جمهوریت خلق بحران امضای۵۰ درصد برای برگزاری مجمع فوق‌العاده حزب وجود دارد. کادر رهبری قلیچدار اوغلو به نمایندگانی که برای مجمع انتخاب کرده‌، اعتماد دارد. حتی بولنت تزجان سخنگوی حزب جمهوریت خلق به صراحت اعلام کرده که جمع‌آوری ۵۰ درصد امضا برای برگزاری مجمع فوق‌العاده حزب امکان‌پذیر نیست. به نظر می‌رسد مثل دوره‌های گذشته بحران جمع‌آوری امضا در این حزب وجود خواهد داشت.

هم قلیچدار اوغلو هم اینجه در شکست حزب مقصرند

با اینکه در شکست حزب جمهوریت خلق، هم کمال قلیچدار اوغلو رهبر این حزب و هم محرم اینجه نامزد حزب در انتخابات ریاست جمهوری مقصر اصلی هستند، اما اینجه عزم خود را برای برکناری قلیچدار اوغلو و انتخاب خودش برای رهبری حزب جمهوریت خلق جزم کرده است. زمان نشان خواهد داد که تا چه حد می‌تواند موفق شود. اما نباید فراموش کرد که گرایش‌های دیگری هم در حزب جمهوریت خلق در سودای ریاست بر این حزب وجود دارند.

نویسنده: حمید قدسی آذر

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۳۹۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران

سخنگوی ستاد انتخابات کشور از برگزاری شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در هفته آینده در استان تهران خبر داد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می‌شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از ساعت صفر ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می‌شود، افزود: به ستاد‌های انتخابات استان‌ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند، فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه‌های احراز هویت و صندوق‌های رأی برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانور‌ها با حضور اعضای هیئت‌های نظارت و ناظران شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق‌های الکترونیکی را زیر بار می‌بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می‌کنیم.

اسلامی با بیان اینکه آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم اظهار کرد: با معاونان سیاسی و انتخابات و معاونان امنیتی ۱۵ استانی که انتخابات مرحله دوم در آن استان‌ها برگزار می‌شود، موارد لازم را برای برگزاری انتخابات بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آن‌ها تاکید کردیم که حتماً با داوطلبان نشست داشته باشند و مواردی که لازم است را به اطلاع داوطلبان برسانند.

وی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است، تاکید کرد: در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش‌های لازم به مردم داده شود. مردم هم می‌توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران"، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رأی اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رأی نداده باشند، می‌توانند در هر حوزه‌ای رأی دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رأی داده باشند، فقط در همان حوزه می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رأی دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می‌شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رأی دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می‌شود. رأی دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می‌دهد و وقتی صندوق اجازه رأی دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رأی دهنده قرار می‌گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رأی خود را می‌دهد.

وی ادامه داد: در این انتخابات دیگر تعرفه رأی کاغذی وجود ندارد و تعرفه‌ای هم داخل صندوق انداخته نمی‌شود. بعد از اینکه فرد رأی خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می‌گیرد.

اسلامی تصریح کرد: در حوزه‌های الکترونیک تلاش می‌شود با تأیید هیئت نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام شود. فرآیند‌های اعتراض و شکایت در هیأت‌های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • قول جالب پپ به خبرنگار: شماره‌ام را یادداشت کن!
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شورا‌های شهر
  • شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شوراهای شهر/حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • یادداشت: پیغامی برای هاشم بیگ‌زاده!
  • این مربی می‌خواست جای جواد نکونام را در استقلال بگیرد!